Waarom investeren in een warmtewisselaar van KIBA BV powered by Vissers Techniek B.V.

In de Europese pluimveehouderij zijn we constant bezig met nieuwe innovaties op het gebied van dierenwelzijn, milieu, verbeteren van technische resultaten en het verlagen van de kosten. Met name het verlagen van de stookkosten is een post die de productiekosten van vlees of eieren aanmerkelijk kan verlagen. Met dit in het achterhoofd heeft Vissers Techniek een warmtewisselaar ontwikkeld die uitermate geschikt is voor de pluimvee- en varkenshouderij.

Met een warmtewisselaar gebruiken we warme afgewerkte stallucht om nieuwe verse buitenlucht op te warmen en de stal in te brengen. Op deze manier is het goed mogelijk om tot wel 60 % aan stookkosten te reduceren. Daarbij komt nog eens dat het stalklimaat sterk wordt verbetert doordat er lucht binnen gebracht wordt die reeds voor verwarmd is. Hierdoor is het regelen van het klimaat in de stal eenvoudiger en kunnen er minder ventilatiefouten gemaakt worden door.

Door de verbetering van het stalklimaat zijn uw dieren gezonder. Dit resulteert dan ook in betere technische resultaten en minder kosten zoals antibiotica. Een must voor een goed functioneren van een warmtewisselaar is, dat deze eenvoudig en doeltreffend gereinigd kan worden. Vooral op het vlak van rendement en reiniging onderscheiden de warmtewisselaar van Vissers Techniek zich.

Reeds 5 jaar bouwen wij een warmtewisselaar die telkens weer verbetert is qua rendement en gebruiksgemak. Door onze wisselaars verder te ontwikkelen op onze eigen pluimveebedrijven zijn we tot een concept gekomen dat geheel aan de wensen van de klant voldoet. Wij bouwen een warmtewisselaar die een wisselaar-pakket bevat van buizen met een ultradunne buitenwand waardoor een maximale warmteoverdracht plaatsvindt. Een thermisch rendement van 80 % is geen uitzondering. Deze buizen zijn van een speciaal materiaal gemaakt waardoor ze licht en toch sterk zijn.
Doordat het wisselaar-pakket naar buiten te rollen is, kan zowel het pakket als de container van binnen en buiten heel gemakkelijk en goed gereinigd worden.

De materialen die we verder gebruiken, zoals RVS en HDPE, zijn zeer goed bestand tegen ammoniak en vocht wat de levensduur van de wisselaar ten goede komt.

De voordelen van een warmtewisselaar van Vissers Techniek nog eens op een rijtje:

  • Zeer hoog thermisch rendement tot wel 80 %
  • Vermindering van de stookkosten tot wel 60 %
  • Verbetering van het stalklimaat wat resulteert in gezondere dieren en betere technische resultaten
  • Zeer eenvoudige reiniging door uitneembaar pakket
  • Gebouwd van duurzame materialen
  • Door eigen ervaring ontwikkeld
  • Eenvoudig te installeren en te integreren in uw klimaatcomputer

1 thought on “Waarom investeren in een warmtewisselaar van KIBA BV powered by Vissers Techniek B.V.

  • / I don’t suppose I’ve ever learned anything like this before. So nice to find an individual with some unique thoughts on this subject. I really thank you for beginning it. This web site is something that is needed on the internet, someone with a little oritinaligy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.